Skip to main content

Combinatie van traumabehandeling en ambulante begeleiding biedt waardevolle ervaringen

Waardevolle ervaringen door de combinatie van traumabehandeling en ambulante begeleiding binnen Pureza-Expertisecentrum!

Een van deze ervaringen mogen we met toestemming met jullie delen: 

Deze week sloten we een intensieve gezinsbehandeling af van een moeder met haar 3 kinderen. Moeder had veel meegemaakt in het thuisland Eritrea en na gezinshereniging was er veel huiselijk geweld waardoor moeder en kinderen naar een opvang moesten vluchten.
Samen met moeder maakten wij levensverhalen voor ieder kind. Dat was spannend en heel intensief voor moeder. Maar wat een kracht en doorzettingsvermogen toonde zij. De kinderen hoorden apart van elkaar hun eigen verhaal, meerdere keren, in combinatie met EMDR.
In het begin was het spannend en er kwamen veel emoties los. Met het herhalen van de verhalen werden blokkades opgeheven waardoor er meer integratie tussen hun hoofd, hart en lijf ontstond en er meer rust kwam.
Wat een veerkracht en kwetsbaarheid hebben zij allevier op hun eigen manier getoond. We sloten af met een gezellig samen zijn, want wat hadden ze dat verdiend! De kinderen zijn trots op hun eigen boek en wij op dit liefdevolle gezin waarvan we met recht kunnen zeggen dat zij met een veilig gevoel de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Dit traject liet ook zien wat de kracht is van een combinatie van behandeling en begeleiding en de fijne afstemming hierin op elkaar.